Jana Kulhánková

Adresa: Praha 1, Praha 9, online
Tel:  603 849 047
Email: janakulhankova@gmail.com
Web: momentálně v přípravě

Jmenuji se Jana Kulhánková

S metodou Cesta jsem se potkala v roce 2010 a postupně jsem se stala akreditovanou terapeutkou. Tato metoda se stala mým koníčkem, součástí mého života a jsem nesmírně vděčná, že pomáhá mně samotné, mým přátelům, kolegům a klientům. Vnímám jí jako jedinečný způsob k pochopení, uzdravení a vyřešení mnoha témat a problémů v rovině tělesné, mentální i duševní.

Na poli osobního rozvoje jsem od roku 1998 absolvovala množství výcviků a seminářů. Zásadní pro mě byl několikaletý výcvik v Shiatsu a dalších technikách práce s tělem a jeho energií (masáže, reiki, základy TČM atp.). Dále jsem studovala techniky prohlubující pochopení vztahů těla, mysli, emocí a duše.

Metoda Cesta vše propojila, nadchla mě svou jednoduchostí, praktičností a hloubkou. Stala se mým každodenním průvodcem a pomohla mi trpělivě pracovat na svých tématech. Cesta mi přináší pochopení, vyrovnanost, klid a mír.

Zkušenosti z těchto oborů uplatňuji i v mém dalším zaměření – práci s dětmi. Vedu tým skvělých lidí a pracujeme s předškolními dětmi v duchu respektující, přírodní a Montessori pedagogiky.

Velice mě těší podporovat druhé v objevování jejich vnitřních darů a potenciálu.  

Uvnitř každého z nás je obrovský potenciál. Všechny odpovědi lze najít uvnitř. Je to fascinující.

Ráda se dozvím o Vašich tématech a bude mi ctí stát se Vaším průvodcem.

S úctou
Jana

Najdi Cestu k sobě…

Život je jako houpačka. Kolik nálad se u nás vystřídá jen během jednoho jediného dne! Ohnisko: naše pocity! Naše emoce jsou jako malé děti: dožadují se naší pozornosti. My však často máme tendence je krotit a usměrňovat, bojovat proti nim a potlačovat je. Nedovolíme si plně prožít smutek, bolest, stesk, vztek či paniku. Často totiž ani nevíme, JAK!

A tak se motáme v obavách, utápíme v depresích, usínáme v apatii. Výsledek tohoto počínání se může projevit nejen na psychice, ale čím dal častěji také na fyzickém těle: zažívací potíže, chronické bolesti, zlozvyky a závislosti (jejichž cílem je vlastně potlačit nepříjemné emoce), kouření, přejídání se, chronická únava, žárlivost či nedůvěra v lidi, strach, obavy, nízké sebevědomí apod. – všechny tyto problémy mají počátek na buněčné úrovni, kde jsme odmítli cítit skutečnou emoci.